SALMOREJO: KOUDE SPAANSE SOEP, GEMAAKT MET OUD BROOD
Ingredients
Preparation
- Kruis de tomaten in, dompel ze even in kokend water en ontvel ze.
- Scheur het brood in stukken en week het in een schaaltje koud water.
- Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Pureer de tomaten met de knoflook en het brood in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng de soep op smaak met de azijn, olijfolie en zout en peper.
- Zet de soep zeker 2 uur in de koelkast, liever nog een hele dag of nacht.
- Snijd de Chorizo in halve maantjes. Verhit een koekenpan en bak de Chorizoschijfjes in 2-3 minuten krokant.
- Giet het vet af en laat de schijfjes afkoelen.
- Proef of er nog extra zout of peper bij de soep moet.
- Schenk de Salmorejo dan in 4 glazen en garneer met de Chorizo, de pijnboompitten, de verse kruiden en een extra straaltje olijfolie.
- Smakelijk! Tip: Gebruik bijvoorbeeld Pittenvolkoren om lekker te dippen.