Ingredients
Preparation
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot lappen van ± 3 mm dik.
- Knip de vormen voor het huisje (op de achterkant van de folder) uit en leg de mallen op je deeg. Snijd de verschillende delen van het huis uit met een mes. Leg de stukken deeg op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de delen van het huis 15 Ã 20 minuten in de oven. Laat de speculaas volledig afkoelen op een rooster.
- Laat in een pannetje de suiker voor de karamel smelten en bruin kleuren. Hou warm op een heel zacht vuurtje, maar zorg ervoor dat de karamel niet meer verder kleurt. Deze karamel gebruik je als 'lijm' om de verschillende stukken van het huis aan elkaar te zetten. Werk snel, want de karamel stijft snel op. Opgelet: karamel is erg heet, dit laat je dus beter niet door kinderen doen!
- Meng het eiwit met de poedersuiker en roer goed los. Doe in een spuitzakje en versier het huis met het glazuur. Werk af met poedersuiker voor extra sneeuweffect.