3 x hotdog recept
Hotdogs
De klassieker
Nodig:
· 4 witte puntjes
· 4 knakworsten
· 4 grote blaadjes sla
· Klein zakje zuurkool
· 4 schijven augurk
· 4 eetlepels gebakken uitjes
· Ketchup, mayonaise, mosterd naar smaak
Doen:
Verwarm de knakworsten. Snijd ondertussen de broodjes open en beleg met zuurkool, sla, schijf augurk en de warme knakworst. Voeg naar smaak mayo, ketchup en mosterd toe en bestrooi met de uitjes.
Hotdog
Spek en uien
Nodig:
· 4 halve rustieke stokjes
· 4 knakworsten
· 6 schijfjes gerookt spek
· 2 grote witte uien
· 1 eetlepel grove mosterd
· 2 eetlepels mayonaise
· Slablaadjes
Doen:
Bak de rustieke stokjes af. Snijd de uien in ringen en twee spekjes in reepjes. Bak dit samen tot de spekjes knapperig en de uien gekaramelliseerd zijn. Meng de mayonaise, yoghurt en mosterd. Draai om elke knakworst spiraalsgewijs een spekje. Bak de worstjes in een grillpan rondom mooi bruin. Snijd de stokjes open en beleg met de sla, de knakworsten, het uitmengsel en de saus
Mexican dog
Nodig:
· 4 belgische broodjes
· 4 knakworsten
· 1 avocado
· 1 rode ui
· 1 eetlepel sriracha saus
· 4 eetlepels mayonaise
· Jalapeño ringetjes uit pot naar smaak
Doen:
Prak de avocado tot een smeuig geheel en voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de rode ui in dunne ringetjes. Meng de sriracha saus en de mayonaise. Verwarm de knakworsten. Snij de broodjes doormidden en grill ze even in een grillpan met de binnenkant naar beneden. Besmeer één helft met de avocado en beleg met de knakworst, rode ui, saus en jalapeños.