Franse vissoep
Nodig voor de vissoep (4-6 personen):
Voor de snelle rouille:
Doen
Rouille
Maak de Rouille door alle ingriënten te mengen (citroensap en Tabasco naar smaak).
Bouillabaisse
- 500 gram verse stevige vis in grove stukken
- 250 gram garnalen met schil
- 500 gram mosselen en/of andere schelpen
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 4 flinke vleestomaten, ontveld, in blokjes
- 1/2 venkel, in reepjes
- 1/2 prei, in ringen
- 1 wortel, in schijfjes
- 2 uien, in ringen
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1/2 zakje saffraan
- 1 liter visbouillon
- 1 glas witte wijn
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie en boter
- 6 flinke el mayonaise van goede kwaliteit
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 zakje saffraan
- Tabasco citroensap
Doen
RouilleMaak de Rouille door alle ingriënten te mengen (citroensap en Tabasco naar smaak).
- Bak de garnalen goed bruin in olijfolie en boter.
- Haal ze dan uit de pan en voeg de uien, knoflook en tomaten toe.
- Laat dit even smoren en voeg dan alle groenten en smaakmakers toe.
- Schep er na een paar minuten de tomatenpuree bij.
- Blijf roeren en blus dan af met witte wijn.
- Schenk de visbouillon erbij en laat de soep een kwartier zachtjes koken.
- Pel de garnalen.
- Bak in een koekenpan de grove stukken (met peper en zout bestrooide) vis goudbruin in olijfolie en boter. Voeg de schelpen en garnalen toe aan de soep en laat deze vijftal minuutjes meekoken tot de schelpen open zijn. Voeg als laatste de vis toe. Serveer met ons stokbrood en rouille. Tip: Wil je een beetje meer indruk maken, voeg dan nog wat langoustines of krabbetjes toe!