WINTERSE HARTIGE TAART MET BLOEMKOOL EN OUDE KAAS

Ingredients

Preparation

  1. Verwarm de oven voor op 19o C.
  2. Vet een springvorm in met boter. Bekleed de vorm met het hartige taartdeeg.
  3. Prik over de hele bodem met een vork gaatjes. Leg een stuk bakpapier in de vorm en vul hem op met ongekookte droge bonen (+ bewaar er 1 om straks in de taart te 'verstoppen'!).
  4. Bak de bodem 20 minuten in de oven. Maak ondertussen de vulling.
  5. Klop de eieren samen met de slagroom, mascarpone en mosterd in een mengkom tot een gladde vulling. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Haal de bodem uit de oven, haal de ‘blinde vulling’ uit de bodem en zet nog 10 minuten zonder vulling in de oven.
  7. Vul de bodem met de bloemkoolroosjes en 1 gedroogde boon (voor de gelukkige vinder;-), schenk de eivulling over de bloemkoolroosjes en verdeel de kaas en blaadjes salie over de quiche.
  8. Zet nog eens 30 minuten in de oven, de quiche is klaar wanneer de vulling is gestold.

Related products

No results found.
en_GB