INTERVIEW MET BANKETBAKKER ESMEE

Esmee van der Heijden (21) uit Bladel werkt als banketbakker bij Bakkerij van Heeswijk. Dit jaar heeft zij haar opleidingen ‘Patisserie’ (niveau 4) en ‘Leidinggevende Bakkerij’ (niveau 4) voltooid aan het Summa College in Eindhoven. 
“Ik heb het VMBO afgerond aan het Pius XCollege in Bladel. Het liefst werk ik met mijn handen. Tijdens een snuffelstage kwam ik in aanraking met het bakkersvak. Het decoreren van gebakjes en vlaaien vond ik meteen erg leuk om te doen.” 
Esmee heeft tijdens haar studies op verschillende plekken stage gelopen. “Bij Bakkerij van Hulten, Bakkerij Wieland, Bakkerij Luigi en Bakkerij van Heeswijk. Het is interessant om te zien dat elk bedrijf op zijn eigen manier werkt. Overal steek je wel iets op qua technieken of afwerkingen. Ook heb ik me op persoonlijk vlak ontwikkeld: ik ben zelfverzekerder geworden, durf nu meer op mezelf te vertrouwen. Je leert ook communiceren met collega’s en klanten.” Esmee is blij met haar baan bij Bakkerij van Heeswijk.“Hier kan ik me de komende jaren nog verder ontplooien. Ik wil de klanten blij maken met mooi gebak en goede smaakcombinaties.” Daarnaast heeft Esmee ook een fijn leven naast de bakkerij. “Ik ga graag met vriendinnen naar concerten en festivals. Via de bakkerij heb ik zelfs een nieuwe vriendschap gesloten, met Meike die op de inpakafdeling werkt. Wij hebben niet alleen lol in de bakkerij, maar ook op de dansvloer.”