Bakkerij van Heeswijk

Al ons brood en gebak wordt met veel passie gemaakt. We zijn specialist in langzaam busbrood, bijzonder molenbrood en lekker gebak en vlaaien. In onze winkels staat de klant met de neus op het brood en de winkeldames met de neus op de klant. Zij zijn het gezicht en de ambassadeurs van Bakkerij van Heeswijk. In onze winkels is veel te ruiken, te proeven en is het gezellig.

De geschiedenis van Bakkerij van Heeswijk begint bij Opa Janus. Hij was het die in 1914 een bakkerij opende in zijn ouderlijk huis aan de Dorpstraat in Luyksgestel. Janus bakte verschillende soorten brood, maar boekte vooral succes met zijn peperkoek. Dankzij die koek - die wij nu nog steeds bakken volgens zijn geheime recept - overleefde zijn bakkerij ook economisch moeilijke tijden.

Waar we nu staan

Anno 2023 zijn we uitgegroeid tot een florerend familiebedrijf. De derde en de vierde generatie werken samen in de bakkerij in Luyksgestel. Je vindt onze tien winkels in de Brabantse Kempen, namelijk in Luyksgestel, Bergeijk, Dommelen, Valkenswaard, Meerhoven, Veldhoven, Bladel, Eersel, Hapert en Reusel. 

We hebben de afgelopen jaren vaak een bekroning gekregen voor ons werk. De titel ‘Bakker met Ster’ is ons het meest dierbaar. Deze wordt alleen vergeven aan de beste bakkerijen en patissiers. In 2018 behaalden we de tweede plaats in de wedstrijd 'Leerbedrijf van het jaar'. Ook dat vinden we geweldig.


Langzaam brood

​Al ons brood wordt gemaakt op basis van voordeeg. Voordeeg ontstaat door een natuurlijk proces van meel en water dat samen fermenteert. Door voordeeg en een lange rijstijd kan ons deeg rijpen en rusten, zo kunnen aroma’s die van nature in tarwe zitten zich optimaal ontwikkelen. Tijdens het rijzen maken we van het deeg twee keer opnieuw een bolletje. In totaal is ons brood vier uur ‘onderweg’. Dat vraagt geduld en liefde voor het vak.


"Wij zijn trots op ons vakmanschap en op ons familiebedrijf"
Rob Soeterboek