Wij maken graag heerlijk zoet gebak met appeltjes, maar ook in hartige baksels zijn appeltjes niet te versmaden. Neem nu deze bladerdeeghapjes. Heerlijk bij de borrel.
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Snijd de plakjes diepvriesbladerdeeg in vieren (4 vierkantjes) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de randen van elk vierkantje met olijfolie.
- Snijd de uien in ringen en bak deze in olijfolie tot ze mooi bruin gecarameliseerd zijn. Bestrooi de uien met peper en zout, schep ze op een bord en zet even apart.
- Schil de appel en snijd hem in 32 schijfjes. Bak deze schijfjes in dezelfde koekenpan met wat extra olijfolie tot ze goudbruin zijn.
- Leg nu op het midden van elk vierkantje een hoopje ui, 2 schijfjes appel en een paar stukjes (of wat geraspte) kaas.
- Strooi er verse tijm over en bak de hapjes in 15-18 minuten goudbruin.