Recept
3-4 personen
25 minuten

SOEP VAN GEGRILDE GROENTEN

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een kookpan met stevige bodem. Fruit hierin de rode ui en knoflook tot ze kleuren.
  2. Voeg de gegrilde diepvriesgroenten toe en bak even mee.
  3. Giet dan de bouillon bij het mengsel en breng aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten (kort) tot ze kleuren. Voeg de gedroogde kruiden toe en haal de pan van het vuur. Voeg de verse kruiden toe en houd wat apart voor garnering.
  5. Mix met een staafmixer het groentenmengsel tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra water toe.
  6. Breng de soep op smaak met zout en chilivlokken.
  7. Verdeel de soep over de kommen en schep daarop een eetlepel hummus. Verdeel daar overheen de pijnboompitten, wat verse kruiden, extra chilivlokken en een scheutje olijfolie. Serveer met vers (afgebakken) brood.

Gerelateerde producten

Niets gevonden.