Interview met banketbakker Esmee
Esmee van der Heijden (21) uit Bladel werkt als banketbakker bij
Bakkerij van Heeswijk. Dit jaar heeft zij haar opleidingen ‘Patisserie’
(niveau 4) en ‘Leidinggevende Bakkerij’ (niveau 4) voltooid aan het
Summa College in Eindhoven.
“Ik heb het VMBO afgerond aan het Pius XCollege in Bladel. Het liefst werk ik met mijn
handen. Tijdens een snuffelstage kwam ik in
aanraking met het bakkersvak. Het decoreren
van gebakjes en vlaaien vond ik meteen erg
leuk om te doen.”
Esmee heeft tijdens haar studies op verschillende plekken stage gelopen. “Bij Bakkerij
van Hulten, Bakkerij Wieland, Bakkerij Luigi
en Bakkerij van Heeswijk. Het is interessant
om te zien dat elk bedrijf op zijn eigen
manier werkt. Overal steek je wel iets op
qua technieken of afwerkingen. Ook heb ik
me op persoonlijk vlak ontwikkeld: ik ben zelfverzekerder geworden, durf nu meer op
mezelf te vertrouwen. Je leert ook communiceren met collega’s en klanten.”
Esmee is blij met haar baan bij Bakkerij van
Heeswijk.“Hier kan ik me de komende jaren
nog verder ontplooien. Ik wil de klanten blij
maken met mooi gebak en goede smaakcombinaties.” Daarnaast heeft Esmee ook een
fijn leven naast de bakkerij. “Ik ga graag met
vriendinnen naar concerten en festivals. Via de
bakkerij heb ik zelfs een nieuwe vriendschap
gesloten, met Meike die op de inpakafdeling
werkt. Wij hebben niet alleen lol in de bakkerij,
maar ook op de dansvloer.”