Recept: gevulde eitjes met avocado-crème
NODIG
> 6 hardgekookte eieren
> 3 plakjes gerookt ontbijtspek
> 2 el pijnboompitjes (evt. extra voor de soep)
> 6 el mayonaise
> 1 el witte wijnazijn
> 1 tl kerriepoeder
> 1 tl paprikapoeder
> peper & zout
> 1 rijpe avocado
> 3 takjes bieslook, fijngehakt
DOEN
EITJES MET KERRIECRÈME
Snijd voorzichtig het kapje van de hard gekookte
eieren en haal – ook heel voorzichtig – de
dooiers eruit. Meng de mayonaise, 3 eierdooiers,
azijn, kerriepoeder en 1,5 el geroosterde pijnboompitjes in een keukenmachine tot een glad
mengsel. Proef en breng op smaak met peper
en zout. Vul een spuitzak met kartelmond met
de avocado -crème en vul hiermee drie eitjes
en garneer ze met spekjes.
EITJES MET AVOCADOCRÈME
Meng de avocado, 3 eierdooiers en het uitgebakken spek (houd een klein beetje apart voor
de garnering) in een keukenmachine tot een
glad mengsel. Proef en breng op smaak met
peper en zout. Vul een andere spuitzak met
een (grote) ronde spuitmond met de kerrie-mayonaise en vul de andere eitjes ermee.