Ingrediënten
Bereidingswijze
- Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de kontjes.
- Kook de asperges, samen met de schillen, in ongeveer 15 minuten gaar in de bouillon.
- Zeef de bouillon, gooi de schillen weg, voeg de asperges weer bij de bouillon en mix met de staafmixer tot een gladde soep.
- Zet de soep terug op het vuur en voeg een scheutje witte wijn en 50 ml kookroom toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de soep nog 5 minuutjes zachtjes doorwarmen.
- Maak de kruidenolie in een keukenmachine door de kruiden met een teentje knoflook en een flinke scheut olijfolie tot een egale mix te mengen. Heb je veel tijd of geen keukenmachine? Maak de kruidenolie dan door in een vijzel de kruiden en knoflook fijn te stampen en langzaam de olijfolie erbij te druppelen. Dit brengt de smaken nog beter naar boven. Breng de olie op smaak met peper en zout.