Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe de olijfolie en het klontje boter erbij en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze op middelhoog vuur. Het mag gerust een beetje aankoeken tot alles goudbruin is. Doe de wijn en tijm er bij. Breng op smaak met peper en zout. Bak de paddenstoelen voor ongeveer 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is.
  2. Giet de bouillon erbij. Breng het aan de kook en laat ongeveer 20 minuutjes op laag vuur pruttelen. Schep een soeplepel van de soep in een kom en pureer de rest tot een mooi glad mengsel.
  3. Giet het grove mengsel weer terug in de pan bij de gladde soep en voeg de slagroom of kookroom toe. Bestrooi met een beetje fijngehakte peterselie en eventueel extra zout en grofgemalen peper.

Gerelateerde producten

Niets gevonden.