RECEPT: SALADE MET EIGENGEMAAKTE CROUTONS

Brood weggooien, da’s natuurlijk zonde! Deze
versie van een Italiaanse Panzanella kun je perfect
maken met allerlei soorten oud brood. Heerlijk als
bijgerecht of als (leftover)lunch mee naar het werk.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Giet een flinke scheut olijfolie op een bakplaat. Voeg de knoflook en wat peper en zout toe. Scheur of snijd het oude brood in stukjes en hussel dit samen met de tomaatjes door het oliemengsel.
  2. Verspreid dit over de plaat en zet deze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 125°C. Schep alles tussendoor een keer om en haal het uit de oven als het brood knapperig is.
  3. Doe ondertussen de paprika, ui, kappertjes, ansjovis (desgewenst olijven), basilicum en wijnazijn in een schaal. Knijp de tomaatjes (als ze uit de oven zijn) kapot boven de schaal. Mix alles goed door elkaar.
  4. Meng pas vlak voor serveren het gedroogde brood door de salade.

Gerelateerde producten