Recept
3-4 personen
25 minuten

Aardbeien hangop met crumble van leontientjes

aardbeien hangop recept
aardbeien hangop recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Doe de diepvries-aardbeien in een kom en laat ze ontdooien. Leg een dunne theedoek in een zeef en hang dit in een hoge kom. Schep de yoghurt in de zeef met doek. Voeg een paar blaadjes munt toe. Zet koel weg en laat een paar uur uitlekken. Haal de munt eruit en schraap de yoghurt van het doek in een kom.
  2. Ontdooi de diepvries-aardbeien en mix ze op een hoog vuur tot het een glad mengsel is. Giet dit mengel vluchtig door de zeef (zonder doek) zodat het overtollige vocht eruit is.
  3. Doe het mengsel terug in de mixer en voeg de helft van de hangop toe. Mix dit kort tot alles gemengd is. Meng eventueel een theelepel honing door de andere helft hangop.
  4. Maak de Leontientjes-crumble door met een deegroller voorzichtig op het zakje te slaan. Doe de aardbeien-hangop in een kom. Schep daar bovenop aan één kant de hangop en aan de andere kant de crumble. Maak het geheel af door in het midden verse aardbeien te leggen.

Gerelateerde producten

nl_NL