Runderbouillon met bouillonsalade en roggebrood
Runderbouillon, benodigdheden
- 2 liter koud water
- 250 gram soepvlees
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 1 prei
- 1 zakje soepgroente
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 1 eetlepel zeezout
- peper
- 2 runderbouillonblokjes
Doe het soepvlees met de appelciderazijn in een pan met 2 liter koud water. Breng aan de kook. Schep het schuim wat boven komt drijven eraf en gooi het weg. Snijd de winter peen, de prei en de ui kruislings in en voeg dit met de laurier, de kruidnagel en het zout bij de bouillon. Laat dit 4 tot 6 uur zachtjes trekken. Haal de groenten en de schenkel uit de pan en giet de bouillon door een doek. Breng op smaak met de peper en eventueel zout. Dit is je basis-runderbouillon die je ook in bakjes in kunt vriezen voor soep of saus. Wij doen er nu nog 2 bouillonblokjes en soepgroenten bij en laten dit nog 20 minuten zachtjes koken. Serveer met roggebrood.
Bouillonsalade, benodigdheden
- 250 gram soepvlees
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 6 snackaugurkjes, in kleine blokjes
- 1 eetlepel augurken-nat
- 5 blaadjes verse (of een snuf gedroogde) salie
- peper
- zout
Doen
Meng in een kom de mayonaise, de mosterd, de augurkjes, het nat en de fijngesneden salie. Voeg peper en
zout toe naar smaak. Trek het vlees in dunne draadjes
uit elkaar en snijd het eventueel nog iets kleiner. Mix het
door het mayonaisemengsel. Flink roeren! Smeer het
lekker dik op roggebrood en serveer het bij de bouillon.