Winterse soep met bier
Nodig:
Doen:
- 1 eetlepel boter
- 2 winterpenen, in schijfjes
- 1 prei, in ringen
- 1/2 knolselderij, in kleine blokjes
- 1 ui, in ringen
- 1 laurierblad
- 1 teen knoflook, geperst
- 4 plakjes gerookt ontbijtspek
- 200 ml (Dansende Katten) bier
- 1 bosje selderij, fijngesneden
- 1 liter vleesbouillon
- snuf nootmuskaat
- peper en zout
- bierbrood
- Breng een pan water aan de kook met een snuf zout en kook hierin de blokjes knolselderij gaar.
- Bak ondertussen in de boter het spek, de ui en de knoflook aan.
- Voeg de wortel, prei en laurierblad toe en bak even mee.
- Giet de blokjes knolselderij af en pureer ze met een pureestamper. Voeg de bouillon, het bier, en de knolselderijpuree toe en laat dit ongeveer 25 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de fijngesneden selderij.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden Celsius en bak het bierbrood in 9 minuten af tot de korst lekker knapperig is.
- Serveer de soep met bierbrood en boter. Smakelijk!