Yes, het is oktober! De herfst doet zijn intrede en dan ruikt de bakkerij weer heerlijk naar versgebakken speculaas.Het najaar...
Recept
PADDENSTOELENSOEP
Zet een grote pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe de olijfolie en het klontje boter erbij en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze op middelhoog vuur. Het mag gerust een beetje aankoeken tot alles goudbruin is. Doe de wijn en tijm er bij. Breng op smaak met peper en zout. Bak de paddenstoelen voor ongeveer 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is.
Giet de bouillon erbij. Breng het aan de kook en laat ongeveer 20 minuutjes op laag vuur pruttelen. Schep een soeplepel van de soep in een kom en pureer de rest tot een mooi glad mengsel.
Giet het grove mengsel weer terug in de pan bij de gladde soep en voeg de slagroom of kookroom toe. Bestrooi met een beetje fijngehakte peterselie en eventueel extra zout en grofgemalen peper.
Recept
HARTIGE APPELHAPJES
Wij maken graag heerlijk zoet gebak met appeltjes, maar ook in hartige baksels zijn appeltjes niet te versmaden. Neem nu...
Recept
EIGENGEMAAKTE APPELSTROOP
Spoel de appels heel goed af en droog ze daarna met een schone theedoek.
Ontdoe de appels van steeltjes en kroon en snijd ze in stukken.
Doe de appels samen met het water in een grote pan en laat ze in 50 minuten tot moes koken.
Nieuws
ONTDEK ONZE SEPTEMBERFOLDER!
Heb jij de nieuwe folder al gezien? Dit keer extra dik! 3 x appelrecept Interview met banketbakker Esmee Duurzaam ondernemen De september-acties
Nieuws
INTERVIEW MET BANKETBAKKER ESMEE
Esmee van der Heijden (21) uit Bladel werkt als banketbakker bij Bakkerij van Heeswijk. Dit jaar heeft zij haar opleidingen...
Nieuws
FOLDER ZOMER 2023
Lang leve de zomer! Bekijk onze folder van de maanden juli en augustus.
Recept
CEASAR CIABATTA SALADE
Laat de zomer smaakvol beginnen met deze heerlijke ceasar ciabatta salade.
Recept
NOTENBROOD MET BRIE
Verwarm de oven voor op 200o C.
Haal het notenbrood uit zijn bakje en snijd het voorzichtig diagonaal in. Niet tot de bodem, want dan valt het brood uit elkaar.
Snijd de brie in repen en verdeel dit tussen de inkepingen.