Winterse hartige taart met bloemkool en oude kaas
Nodig
- 1 rol bladerdeeg
- 300 gr bloemkoolroosjes
- 3 eieren
- 100 gr mascarpone
- 100 ml slagroom
- 150 gr geraspte oude kaas
- 3 takjes salie
- 2 el mosterd
- peper en zout
Doen
- Verwarm de oven voor op 19o C.
- Vet een springvorm in met boter. Bekleed de vorm met het hartige taartdeeg.
- Prik over de hele bodem met een vork gaatjes. Leg een stuk bakpapier in de vorm en vul hem op met ongekookte droge bonen (+ bewaar er 1 om straks in de taart te 'verstoppen'!).
- Bak de bodem 20 minuten in de oven. Maak ondertussen de vulling.
- Klop de eieren samen met de slagroom, mascarpone en mosterd in een mengkom tot een gladde vulling. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de bodem uit de oven, haal de ‘blinde vulling’ uit de bodem en zet nog 10 minuten zonder vulling in de oven.
- Vul de bodem met de bloemkoolroosjes en 1 gedroogde boon (voor de gelukkige vinder;-), schenk de eivulling over de bloemkoolroosjes en verdeel de kaas en blaadjes salie over de quiche.
- Zet nog eens 30 minuten in de oven, de quiche is klaar wanneer de vulling is gestold.