Notenbroodtoast met paddenstoelen
Een heerlijk
lunchgerecht voor gure herfstdagen. De lenteuitjes geven een frisse touch aan
deze toast met ontbijtspek, paddenstoelen en salie.
Nodig (voor 2 personen):
• 4 sneeën notenbrood
• 1 bakje gemengde paddenstoelen (zoals shiitake, kastanje, oester)
• 4 plakjes ontbijtspek
• 4 lenteuitjes
• 1 takje verse salie
• half pakje kookroom (light)
• handje geraspte oude kaas
• handvol rucola
• peper en zout
Doen:
Snijd alle paddestoelen in schijfjes, de lenteui in niet te kleine ringetjes en het ontbijtspek in dunne reepjes. Bak dit samen met het takje salie in een hete, droge grill-pan of koekenpan tot alles mooi gekleurd is.
Voeg de room toe en laat deze even meekoken. Voeg op het laatst de kaas toe, roer even door en zet de pit uit. Toast het notenbrood en beleg het met de rucola. Haal het takje salie uit het paddenstoelenmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het op de rucola en serveer direct