Salade met gegrilde abrikozen
Nodig:
- 8 rijpe abrikozen
- 1 eetlepel olijfolie
- snuf gerookt parikapoeder
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 el witte wijnazijn
- ½ rode ui
- 1 zak gemengde jonge bladsla
- 4 plakjes rauwe ham of een handje cashewnoten
- 1 bol (buffel)mozzarella van 125 g
- gedroogde chilivlokken
- 1 citroen
- peper en zout
Doen:
- Snijd de abrikozen doormidden, haal de pitten eruit en hussel de helften door 1 eetlepel olijfolie en een snuf gerookt paprikapoeder.
- Leg de helften op de snijkant in een hete grillpan en gril ze tot ze een beetje gekleurd en gekarameliseerd zijn. Doe dit ook met de andere kant.
- Meng de azijn, 2 extra vierge olijfolie en peper en zout op een platte schaal. Pel de rode ui, snijd hem in flinterdunne ringen en hussel ze door de dressing. Strooi de sla hierop en meng het voorzichtig met de dressing.
- Scheur de plakjes rauwe ham in stukjes en drapeer ze losjes over de salade.
- Trek de bol mozzarella voorzichtig open en bestrooi met zeezout, chilivlokken en citroenrasp.
- Scheur het dan in stukjes over de sla en verdeel er wat extra olijfolie over.
- Verdeel dan de gegrilde abrikozen over de salade.
Serveer lekker met net afgebakken brood.