Blog

vhw folder maart banners9 1920x1920
Recept

EIERMUFFINS

  • Snijd de korstjes van de sneetjes brood, rol ze met een deegroller platter en groter en snijd ze doormidden zodat je 12 plakjes hebt.
  • Boter de muffinvormpjes goed in en duw de lapjes brood erin.
  • Klop in een kom de eieren met de melk goed op.
roggebrood1 1920x1920
Recept

RUNDERBOUILLON MET BOUILLONSALADE EN ROGGEBROOD

  • Doe het soepvlees met de appelciderazijn in een pan met 2 liter koud water. Breng aan de kook.
  • Schep het schuim wat boven komt drijven eraf en gooi het weg.
  • Snijd de winter peen, de prei en de ui kruislings in en voeg dit met de laurier, de kruidnagel en het zout bij de bouillon. Laat dit 4 tot 6 uur zachtjes trekken.
pasteitje 1920x1920
Recept

RECEPT: PASTEITJES MET KIPPENRAGOUT

  • Leg de kipfilets met de laurierblaadjes, de kruidnagel en wat peterselie in een halve liter koud water en breng aan de kook.
  • Laat dit zo 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Haal de kipfilets eruit en snijd ze klein.
  • Bak in een pan met dikke bodem de lenteui en champignons aan.
swirls klaar 1920x1920
Recept

RECEPT: HAM-KAAS SWIRLS

  • Beleg een bakblik (met opstaande rand) met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 190°C.
  • Laat de croissantjes ontdooien en rol ze los. Rol het deeg plat met een deegroller. Snijd er zes rechthoekjes uit.
  • Besmeer de deeglapjes met mosterd en beleg elk lapje met 2 plakken ham en 2 plakken kaas.
9.kaasfondue9eae219bd9aa3687dd11cacdec9608fd 1920x1920
Recept

RECEPT: KAASFONDUE

  • Smeer het pannetje in met de knoflook. Giet de wijn in de pan en verwarm deze.
  • Giet de wijn in de pan en verwarm deze. Meng de bloem, nootmuskaat en peper door de geraspte kaas. Doe beetje bij beetje dit kaasmengsel bij de warme wijn en blijf goed roeren zodat het gelijkmatig smelt.
  • Serveer met de blokjes brood, tafelzuurtjes en een groene salade.