Blog

dsc 0013 1920x1920
Recept

GEVULDE EITJES MET AVOCADO-CRÈME

  • EITJES MET KERRIECRÈME Snijd voorzichtig het kapje van de hard gekookte eieren en haal – ook heel voorzichtig – de dooiers eruit. Meng de mayonaise, 3 eierdooiers, azijn, kerriepoeder en 1,5 el geroosterde pijnboompitjes in een keukenmachine tot een glad mengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Vul een spuitzak met kartelmond met de avocado -crème en vul hiermee drie eitjes en garneer ze met spekjes.
  • EITJES MET AVOCADOCRÈME Meng de avocado, 3 eierdooiers en het uitgebakken spek (houd een klein beetje apart voor de garnering) in een keukenmachine tot een glad mengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Vul een andere spuitzak met een (grote) ronde spuitmond met de kerrie-mayonaise en vul de andere eitjes ermee.
vhw folder maart banners9 1920x1920
Recept

EIERMUFFINS

  • Snijd de korstjes van de sneetjes brood, rol ze met een deegroller platter en groter en snijd ze doormidden zodat je 12 plakjes hebt.
  • Boter de muffinvormpjes goed in en duw de lapjes brood erin.
  • Klop in een kom de eieren met de melk goed op.
roggebrood1 1920x1920
Recept

RUNDERBOUILLON MET BOUILLONSALADE EN ROGGEBROOD

  • Doe het soepvlees met de appelciderazijn in een pan met 2 liter koud water. Breng aan de kook.
  • Schep het schuim wat boven komt drijven eraf en gooi het weg.
  • Snijd de winter peen, de prei en de ui kruislings in en voeg dit met de laurier, de kruidnagel en het zout bij de bouillon. Laat dit 4 tot 6 uur zachtjes trekken.
pasteitje 1920x1920
Recept

RECEPT: PASTEITJES MET KIPPENRAGOUT

  • Leg de kipfilets met de laurierblaadjes, de kruidnagel en wat peterselie in een halve liter koud water en breng aan de kook.
  • Laat dit zo 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Haal de kipfilets eruit en snijd ze klein.
  • Bak in een pan met dikke bodem de lenteui en champignons aan.