Brood weggooien, da's natuurlijk zonde! Van oud brood kun je een heerlijke topping maken voor je pastagerecht.
Recept
EIGENGEMAAKTE POMPOENSOEP
Super voedzaam en nog ook nog lekker snel klaar. Proberen maar deze pompoensoep!
Recept
SPECULAASHUISJE
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot lappen van ± 3 mm dik.
Knip de vormen voor het huisje (op de achterkant van de folder) uit en leg de mallen op je deeg. Snijd de verschillende delen van het huis uit met een mes. Leg de stukken deeg op een bakplaat met bakpapier.
Bak de delen van het huis 15 à 20 minuten in de oven. Laat de speculaas volledig afkoelen op een rooster.
Recept
CLUB SANDWICH
Kook het ei ongeveer 6 minuten tot het hard is.
Snijd de komkommer, tomaat en het ei in kleine stukjes en meng ze met de mayo, yoghurt en peper en zout. (Zo drogen de groenten niet uit)
Besmeer 1 snee met dit groente-ei-smeersel. Leg hierop de kipfilet.
Recept
VALENTIJNSONTBIJT
Steek hartjes uit de boterhammen met een koekjesvorm en maak er toast (met jam) van, of sandwiches met zalm, ham/kaas, komkommer, avocado, roomkaas... Verzin het maar.
Echt uitpakken voor je Valentijn? Maak dan hartjeswentelteefjes. Steek 8 hartjes uit 4 sneëen (wit) brood.
Klop een ei los met een scheutje melk.
Recept
STAY AWAY BAKING TRAY
Op mooie dagen blijf je het liefst zo lang mogelijk op de fiets, aan het strand of op een terrasje...
Recept
MONCHOUTAART MET AARDBEIEN ‘ON TOP’
Wie is er niet dol op Monchou-taart? Deze variant met een koekbodem van Leontientjes is lekker feestelijk.
Recept
SALADE MET GEGRILDE ABRIKOZEN
Snijd de abrikozen doormidden, haal de pitten eruit en hussel de helften door 1 eetlepel olijfolie en een snuf gerookt paprikapoeder.
Leg de helften op de snijkant in een hete grillpan en gril ze tot ze een beetje gekleurd en gekarameliseerd zijn. Doe dit ook met de andere kant.
Leg de helften op de snijkant in een hete grillpan en gril ze tot ze een beetje gekleurd en gekarameliseerd zijn. Doe dit ook met de andere kant.
Recept
MEXICAN DOG RECEPT
Prak de avocado tot een smeuig geheel en voeg peper en zout naar smaak toe.