Ingrediënten
Bereidingswijze
- Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel en aardappel ook in blokjes.
- Verhit de olijfolie: In een grote pan, verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en specerijen toe: Voeg de gehakte knoflook, komijn en gemberpoeder toe en bak nog een minuut.
- Voeg de groenten toe: Doe de pompoen, wortel en aardappel in de pan en roer goed door. Bak alles een paar minuten om de smaken te laten mengen.
- Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, of totdat de groenten zacht zijn.
- Pureer de soep: Gebruik een staafmixer of een blender om de soep glad te pureren. Als je kokosmelk gebruikt, voeg deze dan nu toe en meng goed door.
- Breng op smaak: Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer: Schep de soep in kommen en garneer met bieslook of pompoenpitten.