RECEPT: POMPOENSOEP

Het ultieme herfstgevoel? Dat is voor ons een kom
eigengemaakte dampende soep met kwalitatief goed
brood van de bakker. Kies voor de smaak van
’t seizoen met de nieuwe oogst pompoenen.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel en aardappel ook in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie: In een grote pan, verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
  3. Voeg de knoflook en specerijen toe: Voeg de gehakte knoflook, komijn en gemberpoeder toe en bak nog een minuut.
  4. Voeg de groenten toe: Doe de pompoen, wortel en aardappel in de pan en roer goed door. Bak alles een paar minuten om de smaken te laten mengen.
  5. Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, of totdat de groenten zacht zijn.
  6. Pureer de soep: Gebruik een staafmixer of een blender om de soep glad te pureren. Als je kokosmelk gebruikt, voeg deze dan nu toe en meng goed door.
  7. Breng op smaak: Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer: Schep de soep in kommen en garneer met bieslook of pompoenpitten.

Gerelateerde producten

nl_NL