Blog

roggebrood1 1920x1920
Recept

RUNDERBOUILLON MET BOUILLONSALADE EN ROGGEBROOD

  • Doe het soepvlees met de appelciderazijn in een pan met 2 liter koud water. Breng aan de kook.
  • Schep het schuim wat boven komt drijven eraf en gooi het weg.
  • Snijd de winter peen, de prei en de ui kruislings in en voeg dit met de laurier, de kruidnagel en het zout bij de bouillon. Laat dit 4 tot 6 uur zachtjes trekken.
pasteitje 1920x1920
Recept

RECEPT: PASTEITJES MET KIPPENRAGOUT

  • Leg de kipfilets met de laurierblaadjes, de kruidnagel en wat peterselie in een halve liter koud water en breng aan de kook.
  • Laat dit zo 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Haal de kipfilets eruit en snijd ze klein.
  • Bak in een pan met dikke bodem de lenteui en champignons aan.
swirls klaar 1920x1920
Recept

RECEPT: HAM-KAAS SWIRLS

  • Beleg een bakblik (met opstaande rand) met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 190°C.
  • Laat de croissantjes ontdooien en rol ze los. Rol het deeg plat met een deegroller. Snijd er zes rechthoekjes uit.
  • Besmeer de deeglapjes met mosterd en beleg elk lapje met 2 plakken ham en 2 plakken kaas.
9.kaasfondue9eae219bd9aa3687dd11cacdec9608fd 1920x1920
Recept

RECEPT: KAASFONDUE

  • Smeer het pannetje in met de knoflook. Giet de wijn in de pan en verwarm deze.
  • Giet de wijn in de pan en verwarm deze. Meng de bloem, nootmuskaat en peper door de geraspte kaas. Doe beetje bij beetje dit kaasmengsel bij de warme wijn en blijf goed roeren zodat het gelijkmatig smelt.
  • Serveer met de blokjes brood, tafelzuurtjes en een groene salade.
schermafbeelding 2020 10 01 om 10.15.07 1920x1920 (1)
Nieuws

FOLDER OKTOBER 2023

Yes, het is oktober! De herfst doet zijn intrede en dan ruikt de bakkerij weer heerlijk naar versgebakken speculaas.Het najaar...

schermafbeelding 2020 10 01 om 09.24.54 1920x1920 (1)
Recept

PADDENSTOELENSOEP

  • Zet een grote pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe de olijfolie en het klontje boter erbij en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze op middelhoog vuur. Het mag gerust een beetje aankoeken tot alles goudbruin is. Doe de wijn en tijm er bij. Breng op smaak met peper en zout. Bak de paddenstoelen voor ongeveer 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is.
  • Giet de bouillon erbij. Breng het aan de kook en laat ongeveer 20 minuutjes op laag vuur pruttelen. Schep een soeplepel van de soep in een kom en pureer de rest tot een mooi glad mengsel.
  • Giet het grove mengsel weer terug in de pan bij de gladde soep en voeg de slagroom of kookroom toe. Bestrooi met een beetje fijngehakte peterselie en eventueel extra zout en grofgemalen peper.
HARTIGE APPELHAPJES
Recept

HARTIGE APPELHAPJES

Wij maken graag heerlijk zoet gebak met appeltjes, maar ook in hartige baksels zijn appeltjes niet te versmaden. Neem nu...

nl_NL