Blog

schermafbeelding 2020 10 01 om 10.15.07 1920x1920 (1)
Nieuws

FOLDER OKTOBER 2023

Yes, het is oktober! De herfst doet zijn intrede en dan ruikt de bakkerij weer heerlijk naar versgebakken speculaas.Het najaar…

schermafbeelding 2020 10 01 om 09.24.54 1920x1920 (1)
Recept

PADDENSTOELENSOEP

  • Zet een grote pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe de olijfolie en het klontje boter erbij en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze op middelhoog vuur. Het mag gerust een beetje aankoeken tot alles goudbruin is. Doe de wijn en tijm er bij. Breng op smaak met peper en zout. Bak de paddenstoelen voor ongeveer 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is.
  • Giet de bouillon erbij. Breng het aan de kook en laat ongeveer 20 minuutjes op laag vuur pruttelen. Schep een soeplepel van de soep in een kom en pureer de rest tot een mooi glad mengsel.
  • Giet het grove mengsel weer terug in de pan bij de gladde soep en voeg de slagroom of kookroom toe. Bestrooi met een beetje fijngehakte peterselie en eventueel extra zout en grofgemalen peper.
HARTIGE APPELHAPJES
Recept

HARTIGE APPELHAPJES

Wij maken graag heerlijk zoet gebak met appeltjes, maar ook in hartige baksels zijn appeltjes niet te versmaden. Neem nu…

appelstroop 1920x1920
Recept

EIGENGEMAAKTE APPELSTROOP

  • Spoel de appels heel goed af en droog ze daarna met een schone theedoek.
  • Ontdoe de appels van steeltjes en kroon en snijd ze in stukken.
  • Doe de appels samen met het water in een grote pan en laat ze in 50 minuten tot moes koken.
appeltjesperiode (1)
Nieuws

ONTDEK ONZE SEPTEMBERFOLDER!

Heb jij de nieuwe folder al gezien? Dit keer extra dik! 3 x appelrecept Interview met banketbakker Esmee Duurzaam ondernemen De september-acties

brie brood schermafbeelding 2019 10 03 om 12.06.31 1920x1920 (1)
Recept

NOTENBROOD MET BRIE

  • Verwarm de oven voor op 200o C.
  • Haal het walnootbrood uit zijn bakje en snijd het voorzichtig diagonaal in. Niet tot de bodem, want dan valt het brood uit elkaar.
  • Snijd de brie in repen en verdeel dit tussen de inkepingen.