Recepten & inspiratie

Het beste uit onze bakkerij en winkels!

line product categorie

Bakkerij van Heeswijk brengt je graag het beste uit onze bakkerij en winkels, ook online.

  • Elke maand nieuwe recepten, nieuwsberichten en inspiratie
  • Kijkje achter de schermen van de bakkerij
  • Leer onze toppers kennen, de mensen waar we zo trots op zijn
joyceafuafotografiexbakkerijvanheeswijk2024 7
isotone dranke recept
Recept

Recept: isotone drank

Op zoek naar een verantwoorde sportdrank zonder toevoegingen? Stop nog een leontientje in je zak en jouw sportieve fietsrit kan...

vitello tostado recept
Recept

VITELLO TOSTADO

  • Giet de overtollige olie uit het blikje tonijn. Meng de tonijn met 2 eetlepels volle yoghurt en mix dit goed tot een glad mengsel. Doe dit niet in de keukenmachine want dan wordt het te lopend. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de augurkjes en kappertjes heel fijn en meng ze met de yoghurt en mayonaise.
  • Toast de boterhammen.
dsc 5260
Nieuws

BESTELLIJST PASEN 2025

Wij halen alles uit de kast voor dit heerlijke lentefeest. Bestel je artikelen via de webshop of lever de bestellijst...

schermafbeelding 2022 12 20 om 11.09.18 1920x1920 (1)
Recept

WINTERSE HARTIGE TAART MET BLOEMKOOL EN OUDE KAAS

  • Verwarm de oven voor op 19o C.
  • Vet een springvorm in met boter. Bekleed de vorm met het hartige taartdeeg.
  • Prik over de hele bodem met een vork gaatjes. Leg een stuk bakpapier in de vorm en vul hem op met ongekookte droge bonen (+ bewaar er 1 om straks in de taart te 'verstoppen'!).
roggebroodpiccal
Recept

RECEPT: PICCALILLY

Een heerlijke, pittige groentesaus die perfect is voor bij allerlei gerechten. Serveer met ons – met goud bekroonde – roggebrood!

halloween2
Nieuws

LEKKER GRIEZELEN!

Halloween staat voor de deur en bij Bakkerij van Heeswijk hebben we op25, 26 en 28, 29, 30 en 31...

receptboterham
Recept

RECEPT: KIP SANDWICH

  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Sla 4 filets met een deegroller plat (circa 6 mm) en bestrooi met peper en zout.
  • Maak nu eerst de kappertjesmayonaise van de kappertjes, mayonaise en olijfolie. Klop de eieren los in een plat schaaltje.
  • Meng de bloem met wat chilivlokken en tijm op een plat bord en strooi ook het broodkruim op een bord. Haal de filets eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het broodkruim
10. turksbroodpizzadsc 0859 1920x1920
Recept

RECEPT: PIZZA VAN TURKS BROOD

  • Rooster voor de pesto de pijnboompitjes kort in een koekenpan. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine of blender.
  • Begin met mixen en voeg meteen, beetje bij beetje, olijfolie toe tot het een mooie smeuïge massa is. Breng op smaak met zout, peper en (als het bitter is) een theelepel honing.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius. Besmeer het halve brood royaal met tomatensalsa. Beleg met de mozzarella, salami en pesto. Zet de pizza 15 tot 20 minuutjes in de oven, tot de kaas lekker gesmolten is.
dsc 5372 1920x1920
Recept

RECEPT: KWARK MET GRANOLA

Ontdek onze nieuwe granola, gemaakt van 100% natuurlijke ontbijtgranen. Suikerarm, laag in koolhydraten en gemaakt van meer dan 55% noten,...

dsc 0013 1920x1920
Recept

GEVULDE EITJES MET AVOCADO-CRÈME

  • EITJES MET KERRIECRÈME Snijd voorzichtig het kapje van de hard gekookte eieren en haal – ook heel voorzichtig – de dooiers eruit. Meng de mayonaise, 3 eierdooiers, azijn, kerriepoeder en 1,5 el geroosterde pijnboompitjes in een keukenmachine tot een glad mengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Vul een spuitzak met kartelmond met de avocado -crème en vul hiermee drie eitjes en garneer ze met spekjes.
  • EITJES MET AVOCADOCRÈME Meng de avocado, 3 eierdooiers en het uitgebakken spek (houd een klein beetje apart voor de garnering) in een keukenmachine tot een glad mengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Vul een andere spuitzak met een (grote) ronde spuitmond met de kerrie-mayonaise en vul de andere eitjes ermee.
vhw folder maart banners9 1920x1920
Recept

EIERMUFFINS

  • Snijd de korstjes van de sneetjes brood, rol ze met een deegroller platter en groter en snijd ze doormidden zodat je 12 plakjes hebt.
  • Boter de muffinvormpjes goed in en duw de lapjes brood erin.
  • Klop in een kom de eieren met de melk goed op.
roggebrood1 1920x1920
Recept

RUNDERBOUILLON MET BOUILLONSALADE EN ROGGEBROOD

  • Doe het soepvlees met de appelciderazijn in een pan met 2 liter koud water. Breng aan de kook.
  • Schep het schuim wat boven komt drijven eraf en gooi het weg.
  • Snijd de winter peen, de prei en de ui kruislings in en voeg dit met de laurier, de kruidnagel en het zout bij de bouillon. Laat dit 4 tot 6 uur zachtjes trekken.
pasteitje 1920x1920
Recept

RECEPT: PASTEITJES MET KIPPENRAGOUT

  • Leg de kipfilets met de laurierblaadjes, de kruidnagel en wat peterselie in een halve liter koud water en breng aan de kook.
  • Laat dit zo 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Haal de kipfilets eruit en snijd ze klein.
  • Bak in een pan met dikke bodem de lenteui en champignons aan.
swirls klaar 1920x1920
Recept

RECEPT: HAM-KAAS SWIRLS

  • Beleg een bakblik (met opstaande rand) met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 190°C.
  • Laat de croissantjes ontdooien en rol ze los. Rol het deeg plat met een deegroller. Snijd er zes rechthoekjes uit.
  • Besmeer de deeglapjes met mosterd en beleg elk lapje met 2 plakken ham en 2 plakken kaas.
9.kaasfondue9eae219bd9aa3687dd11cacdec9608fd 1920x1920
Recept

RECEPT: KAASFONDUE

  • Smeer het pannetje in met de knoflook. Giet de wijn in de pan en verwarm deze.
  • Giet de wijn in de pan en verwarm deze. Meng de bloem, nootmuskaat en peper door de geraspte kaas. Doe beetje bij beetje dit kaasmengsel bij de warme wijn en blijf goed roeren zodat het gelijkmatig smelt.
  • Serveer met de blokjes brood, tafelzuurtjes en een groene salade.
nl_NL