Recept: groenten van de bakplaat
Op mooie dagen blijf je het liefst zo lang mogelijk van huis. Lekker fietsen en af en toe een terrasje pakken. Geen probleem, deze groenten-bakplaat bereid je ’s morgens voor en is ’s avonds binnen 25 minuten klaar.
Doen:
Nodig:
- 2 paprika’s, in grove stukken gesneden
- 1 bakje rode en/of gele cherrytomaatjes
- 1 klein bosje wortelen
- 4 bosje bosuitjes, in schuine stukken gesneden
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- verse kruiden zoals bieslook, munt of basilicum
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- olijfolie
- grof gemalen zeezout en (eventueel chili-) peper
Doen:
Snijd de wortels los van het lof en was ze
onder de kraan. Bestrooi een bakplaat royaal
met olijfolie, peper, zout en de uitgeknepen
knoflook. Hussel de groenten en fijngesneden
kruiden hierdoorheen. Zet 20-25 minuten in
een oven op grillstand 190° C.