Recepten & inspiratie

Het beste uit onze bakkerij en winkels!

line product categorie

Bakkerij van Heeswijk brengt je graag het beste uit onze bakkerij en winkels, ook online.

  • Elke maand nieuwe recepten, nieuwsberichten en inspiratie
  • Kijkje achter de schermen van de bakkerij
  • Leer onze toppers kennen, de mensen waar we zo trots op zijn
joyceafuafotografiexbakkerijvanheeswijk2024 7
halloween2
Nieuws

LEKKER GRIEZELEN!

Halloween staat voor de deur en bij Bakkerij van Heeswijk hebben we op25, 26 en 28, 29, 30 en 31…

roggebroodpiccal
Recept

RECEPT: PICCALILLY

Een heerlijke, pittige groentesaus die perfect is voor bij allerlei gerechten. Serveer met ons – met goud bekroonde – roggebrood!

receptboterham
Recept

RECEPT: KIP SANDWICH

  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Sla 4 filets met een deegroller plat (circa 6 mm) en bestrooi met peper en zout.
  • Maak nu eerst de kappertjesmayonaise van de kappertjes, mayonaise en olijfolie. Klop de eieren los in een plat schaaltje.
  • Meng de bloem met wat chilivlokken en tijm op een plat bord en strooi ook het broodkruim op een bord. Haal de filets eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het broodkruim
10. turksbroodpizzadsc 0859 1920x1920
Recept

RECEPT: PIZZA VAN TURKS BROOD

  • Rooster voor de pesto de pijnboompitjes kort in een koekenpan. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine of blender.
  • Begin met mixen en voeg meteen, beetje bij beetje, olijfolie toe tot het een mooie smeuïge massa is. Breng op smaak met zout, peper en (als het bitter is) een theelepel honing.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius. Besmeer het halve brood royaal met tomatensalsa. Beleg met de mozzarella, salami en pesto. Zet de pizza 15 tot 20 minuutjes in de oven, tot de kaas lekker gesmolten is.
dsc 5372 1920x1920
Recept

RECEPT: KWARK MET GRANOLA

Ontdek onze nieuwe granola, gemaakt van 100% natuurlijke ontbijtgranen. Suikerarm, laag in koolhydraten en gemaakt van meer dan 55% noten,…

dsc 0013 1920x1920
Recept

GEVULDE EITJES MET AVOCADO-CRÈME

  • EITJES MET KERRIECRÈME Snijd voorzichtig het kapje van de hard gekookte eieren en haal – ook heel voorzichtig – de dooiers eruit. Meng de mayonaise, 3 eierdooiers, azijn, kerriepoeder en 1,5 el geroosterde pijnboompitjes in een keukenmachine tot een glad mengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Vul een spuitzak met kartelmond met de avocado -crème en vul hiermee drie eitjes en garneer ze met spekjes.
  • EITJES MET AVOCADOCRÈME Meng de avocado, 3 eierdooiers en het uitgebakken spek (houd een klein beetje apart voor de garnering) in een keukenmachine tot een glad mengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Vul een andere spuitzak met een (grote) ronde spuitmond met de kerrie-mayonaise en vul de andere eitjes ermee.
vhw folder maart banners9 1920x1920
Recept

EIERMUFFINS

  • Snijd de korstjes van de sneetjes brood, rol ze met een deegroller platter en groter en snijd ze doormidden zodat je 12 plakjes hebt.
  • Boter de muffinvormpjes goed in en duw de lapjes brood erin.
  • Klop in een kom de eieren met de melk goed op.
roggebrood1 1920x1920
Recept

RUNDERBOUILLON MET BOUILLONSALADE EN ROGGEBROOD

  • Doe het soepvlees met de appelciderazijn in een pan met 2 liter koud water. Breng aan de kook.
  • Schep het schuim wat boven komt drijven eraf en gooi het weg.
  • Snijd de winter peen, de prei en de ui kruislings in en voeg dit met de laurier, de kruidnagel en het zout bij de bouillon. Laat dit 4 tot 6 uur zachtjes trekken.
pasteitje 1920x1920
Recept

RECEPT: PASTEITJES MET KIPPENRAGOUT

  • Leg de kipfilets met de laurierblaadjes, de kruidnagel en wat peterselie in een halve liter koud water en breng aan de kook.
  • Laat dit zo 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Haal de kipfilets eruit en snijd ze klein.
  • Bak in een pan met dikke bodem de lenteui en champignons aan.
swirls klaar 1920x1920
Recept

RECEPT: HAM-KAAS SWIRLS

  • Beleg een bakblik (met opstaande rand) met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 190°C.
  • Laat de croissantjes ontdooien en rol ze los. Rol het deeg plat met een deegroller. Snijd er zes rechthoekjes uit.
  • Besmeer de deeglapjes met mosterd en beleg elk lapje met 2 plakken ham en 2 plakken kaas.
9.kaasfondue9eae219bd9aa3687dd11cacdec9608fd 1920x1920
Recept

RECEPT: KAASFONDUE

  • Smeer het pannetje in met de knoflook. Giet de wijn in de pan en verwarm deze.
  • Giet de wijn in de pan en verwarm deze. Meng de bloem, nootmuskaat en peper door de geraspte kaas. Doe beetje bij beetje dit kaasmengsel bij de warme wijn en blijf goed roeren zodat het gelijkmatig smelt.
  • Serveer met de blokjes brood, tafelzuurtjes en een groene salade.
schermafbeelding 2020 10 01 om 10.15.07 1920x1920 (1)
Nieuws

FOLDER OKTOBER 2023

Yes, het is oktober! De herfst doet zijn intrede en dan ruikt de bakkerij weer heerlijk naar versgebakken speculaas.Het najaar…

schermafbeelding 2020 10 01 om 09.24.54 1920x1920 (1)
Recept

PADDENSTOELENSOEP

  • Zet een grote pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe de olijfolie en het klontje boter erbij en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze op middelhoog vuur. Het mag gerust een beetje aankoeken tot alles goudbruin is. Doe de wijn en tijm er bij. Breng op smaak met peper en zout. Bak de paddenstoelen voor ongeveer 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is.
  • Giet de bouillon erbij. Breng het aan de kook en laat ongeveer 20 minuutjes op laag vuur pruttelen. Schep een soeplepel van de soep in een kom en pureer de rest tot een mooi glad mengsel.
  • Giet het grove mengsel weer terug in de pan bij de gladde soep en voeg de slagroom of kookroom toe. Bestrooi met een beetje fijngehakte peterselie en eventueel extra zout en grofgemalen peper.
HARTIGE APPELHAPJES
Recept

HARTIGE APPELHAPJES

Wij maken graag heerlijk zoet gebak met appeltjes, maar ook in hartige baksels zijn appeltjes niet te versmaden. Neem nu…

appelstroop 1920x1920
Recept

EIGENGEMAAKTE APPELSTROOP

  • Spoel de appels heel goed af en droog ze daarna met een schone theedoek.
  • Ontdoe de appels van steeltjes en kroon en snijd ze in stukken.
  • Doe de appels samen met het water in een grote pan en laat ze in 50 minuten tot moes koken.
appeltjesperiode (1)
Nieuws

ONTDEK ONZE SEPTEMBERFOLDER!

Heb jij de nieuwe folder al gezien? Dit keer extra dik! 3 x appelrecept Interview met banketbakker Esmee Duurzaam ondernemen De september-acties

brie brood schermafbeelding 2019 10 03 om 12.06.31 1920x1920 (1)
Recept

NOTENBROOD MET BRIE

  • Verwarm de oven voor op 200o C.
  • Haal het walnootbrood uit zijn bakje en snijd het voorzichtig diagonaal in. Niet tot de bodem, want dan valt het brood uit elkaar.
  • Snijd de brie in repen en verdeel dit tussen de inkepingen.